Rollistan I Star Wars: Episod I – Det Mörka Hotet

0
52

Star Wars: Episod I – Det Mörka Hotet är den första filmen i den mycket älskade och samtidigt omdiskuterade science fiction-sagan Star Wars. Filmen, som hade premiär 1999, är regisserad av George Lucas och fungerar som en prequel till de ursprungliga Star Wars-filmerna som släpptes på 70-talet och 80-talet. Men trots att filmen var efterlängtad av fansen och drog in över en miljard dollar i biljettintäkter världen över, mötte den också stark kritik från både kritiker och fans. I denna artikel ska vi djupdyka i filmen Rollistan I Star Wars: Episod I – Det Mörka Hotet och utforska dess kontroversiella natur.

Handlingen i Rollistan I Star Wars: Episod I – Det Mörka Hotet utspelar sig långt innan händelserna i de ursprungliga Star Wars-filmerna och fokuserar på händelserna som leder upp till skapandet av den galaktiska republiken och uppkomsten av Darth Vader, den mörke Sith-lorden. Filmen introducerar oss för den unge Anakin Skywalker, som senare kommer att bli Darth Vader, och visar hans tidiga år som en slav på planeten Tatooine. Anakin upptäcks av Jedi-mästaren Qui-Gon Jinn och blir snabbt involverad i ett episkt äventyr som inkluderar jediriddaren Obi-Wan Kenobi, drottning Amidala, och den mystiske Sith-lärlingen Darth Maul.

En av de mest kontroversiella aspekterna av Rollistan I Star Wars: Episod I – Det Mörka Hotet är dess rollista, särskilt karaktärerna Jar Jar Binks och Anakin Skywalker. Jar Jar Binks är en Gungan-karaktär som introduceras som en komisk och klumpig figur, och hans roll i filmen har blivit mycket kritiserad för att vara överdriven och irriterande. Många kritiker och fans ansåg att Jar Jar Binks var irriterande och störande, och att hans komiska inslag inte passade in i den allvarliga tonen som de ursprungliga Star Wars-filmerna hade. Kritikerna menade att Jar Jar Binks var en onödig karaktär och inte bidrog till att föra berättelsen framåt på ett meningsfullt sätt.

Även Anakin Skywalker, som senare blir den ökända Darth Vader, fick kritik i Rollistan I Star Wars: Episod I – Det Mörka Hotet. Jake Lloyd spelar den unge Anakin och hans skådespel fick blandad kritik. Vissa ansåg att Lloyd inte lyckades leverera en trovärdig prestation som den unge Anakin, medan andra menade att det var svårt att bedöma honom på grund av den unge åldern och pressen som låg på honom som skådespelare. Men oavsett bedömningen av Lloyds scoopkeeda.